قیمت کربنات کلسیم
شاید برایتان سؤال پیش آمده باشد که چه عواملی در هزینه و کیفیت محصول کربنات کلسیم از تولید در کارخانجات تا مصرف تاثیرگذار است؟ تهیه آن به صورت تنی، فله ای و یا کیسه های چند کیلویی به چه صورت است و چه تغییری در قیمت آن دارد؟ و کربنات کلسیم چیست و چه کاربرد هایی دارد؟ در واقع این ماده با فرمول شیمیایی CaCO3 یکی از انواع سنگ های رسوبی است که خوشبختانه به صورت فراوان در سطح زمین یافت می شود و باید توجه کنید که یک نوع واحد ندارد و ممکن است قیمت کربنات کلسیم نهایی برای ما متفاوت باشد. نکته دیگر این که انواع متفاوتی از آن مانند سنگ آهک یا آهک زنده، گچ و سنگ مرمر در سطح زمین یافت می شود. ولی طی چه فرآیند هایی در طول زمان تشکیل شده است؟ باید بگوییم که از موجوداتی مانند سنگ پوستان، مرجان ها و میکرو ارگانیسم ها طی گذشت هزاران سال ساخته شده است. کربنات کلسیم ماده اصلی سازنده مروارید و پوسته خارجی موجودات دریایی و همچنین تخم مرغ است.
علاوه بر آن این ماده معدنی در بسیاری از مواد غذایی که ما روزانه از آن ها تغذیه می کنیم هم یافت می شود و به نوعی برای سلامتی انسان ها ضروری است. به خصوص این که ماده اساسی استخوان های تشکیل دهنده بدن انسان است. جالب است بدانید از این ماده در حیطه پزشکی هم به طور ویژه برای جلوگیری یا پیشگیری از کمبود کلسیم استفاده می شود.
اما این ماده چه ویژگی های ظاهری را دارا است که در قیمت کربنات کلسیم ما نقش دارد؟ درواقع باید بگوییم که کربنات کلسیم ماده ای پودری شکل با دانه های بسیار کوچک با رنگ سفید و بدون بو است. ولی این ماده در شرایط مختلف چه رفتارهای به خصوصی را از خود نشان می دهد؟
کربنات کلسیم در آب نامحلول است و در دمای معمولی محیط از پایداری نسبتا بالایی برخوردار است. اما وقتی دمای این ترکیب را تا حد بالایی افزایش می دهیم تا به مرز تجزیه برسد به اکسید کلسیم تبدیل می شود و دی اکسید کربن را از خود آزاد می کند.
این نوع سنگ رسوبی چگونه تهیه می شود؟
ما برای این که بتوانیم از آن استفاده کنیم باید این ماده را از معادن معدنی طبیعی استخراج و روی آن تغییراتی را انجام دهیم. در مرحله ی بعد باید آن را با آهک زنده و آب مخلوط کنیم تا واکنش دهد و بتوانیم از آن هیدروکسید کلسیم و دی اکسید کربن را برای رسوب نمک مورد نیاز کربنات کلسیم با خلوصی بالا و در مقیاس صنعتی تولید کنیم.
انواع کربنات کلسیم و قیمت آن
کربنات کلسیم را می توان با توجه به میزان پایداری آن به سه دسته تقسیم کرد: کلسیت، اراگونیت و دولومیت
نوع اول یعنی کلسیت پایدار ترین نوع است و کمترین میزان انحلال پذیری را دارا است. در نتیجه انتظار داریم که در آب دریا ته نشین شده و به صورت رسوب در بیاید.
نوع دوم یعنی اراگونیت به این صورت است که نسبتا حالت کریستالی دارد اما اگر بخواهیم در رابطه با میزان پایداری آن بدانیم باید بگوییم که این نوع در مقایسه با کلسیت از ناپایداری کمتری برخوردار است. اما بعد از میلیون ها سال به کلسیت تبدیل خواهد شد و با کاربردهای متنوعی مانند تنظیم پی اچ آکواریوم ها و حذف آلاینده هایی مانند سرب، روی و کوبالت در فاضلاب به کار برده می شود.
و در آخر دولومیت نوعی کانی کلسیمی خشک است که از لحاظ فرمولی کمی با انواع دیگر متفاوت است. دولومیت با فرمول کربنات کلسیم منیزیم است که مانند اراگونیت ساختار کریستالی اما به شکل شش ضلعی تحسین برانگیزی را دارا است که البته به اندازه ی انواع دیگر رایج نیست.
کاربرد های کربنات کلسیم
صنعت پلاستیک
یکی از اصلی ترین و عمده ترین کاربرد های کربنات کلسیم که به دلیل تفاوت های چشمگیری که در کیفیت پلاستیک ایجاد می کند، صنعت پلاستیک سازی است. از عواملی که کربنات کلسیم در کیفیت آن ها نقش دارد می توان به افزایش پایداری ظاهری، مقاومت آن در برابرگرما و سختی و استحکام پلاستیک اشاره کرد. که در مقابل قیمت کم آن بسیار مفید است.
صنعت رنگ
کاربرد دیگر آن در صنعت رنگ است. به طوری که از آن در رنگ هایی که پایه آبی دارند می توان به عنوان رنگینه جایگزین مورد استفاده قرار داد.
در خرید این ماده ی پایه به چه مواردی باید توجه کنیم؟
مهم ترین و اصلی ترین عاملی که در خریدتان باید در نظر بگیرید، درصد کلسیم، خلوص و نوع دانه بندی آن است که در مقیاس معدنی به فروش می رسد.